UV verlijmde glazen objecten en stolpen

UV verlijmen van glas

UV verlijmen zit de laatste jaren fors in de lift. Het is tegenwoordig dé manier om glasdelen onzichtbaar en snel aan elkaar te lijmen. Met deze techniek is er ook slechts een relatief kleine lijmoppervlakte nodig om toch tot een krachtige en houdbare verbinding te komen. Dankzij de techniek van UV verlijmen kunnen diverse objecten op maat gemaakt worden zoals glazen tafels, kasten, bakken, … Ook het verlijmen van glas en metaal kan met behulp van de UV verlijmmethode gebeuren.

Hoe werkt het

Wanneer men UV verlijmt, dan wordt er een verbinding tot stand gebracht tussen het glas en een andere materiaalsoort of een tweede glaslaag. De verbinding komt tot stand met een UV lijm, uitgelicht in het bereik van UVA-licht. Men gebruikt een frequentie tussen de 350 en 400 Nm. De verbindingen zijn steeds sterker dan de sterkte van het glas zelf.

Oneindig gamma aan creaties

Inspired By Glass kan diverse materialen verlijmen dankzij deze methode en zo unieke ontwerpen maken. Vraag gerust naar de creaties of breng uw eigen idee of ontwerp mee en wij kijken graag wat er mogelijk is.

Vraag meteen meer info!

Zit u nog met vragen of wilt u een offerte? Aarzel dan niet om deze te stellen.