Driedubbele beglazing

Meer lagen, minder verlies

Na de dubbele beglazing stappen we gaandeweg in het tijdperk waar driedubbele beglazing de nieuwe standaard wordt. Als u driedubbele beglazing vergelijkt met enkel of dubbel glas, zal u merken dat driedubbel glas vijf keer beter isoleert t.o.v. enkel glas en twee tot drie maal beter dan dubbel glas. Het warmteverlies is dan ook bijna verwaarloosbaar: met een buitentemperatuur van 0°C en een binnentemperatuur van 20°C is de temperatuur aan de binnenzijde van het glas 18,5°C terwijl dit bij enkel en zelfs dubbel glas gevoelig lager is. Een groot verschil dus tussen enkele of dubbele beglazing en dit resulteert in heel wat voordelen zoals een lagere verwarmingskost.

De prijzen dalen, de vraag blijft stijgen

Het productieproces van driedubbele beglazing wordt steeds beter. Dit zorgt ervoor dat de prijzen dalen en deze vorm van energiebesparende maatregelen toegankelijk wordt voor veel meer mensen. Voor het vervangen van oude beglazing in isolerende beglazing kan men bovendien nog steeds heel wat premies krijgen. Daarnaast zijn de “groene leningen” ook interessant omdat men hier met een relatief lage rentevoet zit, waardoor de terugwinperiode aanzienlijke korter wordt.

Verschillen in U-waarde

Wanneer we spreken over beglazing, dan komt de term U-waarde of warmtedoorgangscoëfficiënt steeds naar boven. Deze waarde geeft aan hoe sterk een volledige scheidingsconstructie zoals een dak of een wand geïsoleerd is.

 

We zetten de verschillende U-waarden nog even op een rijtje:

 

Enkel glas: 5,8 W/m2K

Dubbel glas: 2,9 W/m2K

Hoogrendementsglas: 1,1 W/m2K

Driedubbel glas: 0,5 W/m2K

 

Vraag meteen meer info!

Zit u nog met vragen of wilt u een offerte? Aarzel dan niet om deze te stellen.