Loopglas van de glashandel nabij Deinze

Home » Loopglas van de glashandel nabij Deinze

Wilt u loopglas gebruiken in uw huis, bedrijf of bouwproject in Deinze, Gent of elders in Oost-Vlaanderen? Doe dan beroep op een gespecialiseerde glashandel. Inspired By Glass uit Landegem adviseert u graag over de veilige toepassing en mogelijkheden van deze glassoort. Lees verder en ontdek meer over de eigenschappen van dit glas.

Waarvoor dient loopglas in uw pand in Deinze?

Loopglas, ook wel bekend als beloopbaar glas, is een glassoort die speciaal werd ontwikkeld om zeer hoge lasten te weerstaan en is dus goed toepasbaar binnen bedrijven in Gent en Deinze waar het glas zich mogelijks in een horizontale positie bevindt. Met andere woorden, is loopglas een veiligheidsglas dat stevig en veilig genoeg is als vloeroppervlak voor bijvoorbeeld uw bedrijf in Deinze of Gent. Dit is mogelijk omdat het bestaat uit drie of meer lagen floatglas en/of gehard glas voorzien van een sterke folie. Om uitschuiven te vermijden, wordt loopglas vaak voorzien van een antisliplaag. Dit gebeurt in de vorm van een coating of door het oppervlak te zandstralen.

Glazen balustrades en loopglas

Loopglas kent vele toepassingen voor particulieren en bedrijven in Oost-Vlaanderen. Zo wordt het veelvuldig gebruikt voor terrassen, met name voor de balustrades. Glazen balustrades zijn razend populair geworden de laatste jaren, omwille van het strakke design en de optimale lichtinval die zij bieden. Hierbij wordt ook steeds vaker gewerkt met zo klein mogelijke profielen of ingewerkte profielen. Voor ingewerkte profielen is het verstandig om vooraf al contact met ons op te nemen zodat alles in goede banen geleid kan worden. Ingeklemde balustrades vereisen namelijk een stevige bevestiging in beton of staal. Met klemmen werken is ook mogelijk.

Strenge wetgeving voor loopglas en balustradeglas

Er bestaat een hele wetgeving rond balustrades en loopglas voor bedrijven en particulieren in Deinze en omgeving waardoor we niet zomaar kunnen doen wat we willen. Balustrades bestaan altijd uit een veiligheidsbeglazing, namelijk gelamineerd of gehard/gelamineerd. Alle profielen die wij gebruiken zijn ook steeds gecertificeerd en CE gekeurd.

Laat u adviseren door onze experts

Aangezien balustrades van loopglas gebonden zijn aan strenge regels en de situatie, vragen wij u graag contact met ons op te nemen. We adviseren u graag omtrent de mogelijkheden voor uw terras of andere toepassing voor loopglas. U bereikt onze glashandel in Landegem telefonisch op +32 (0)9 336 84 33 of via het contactformulier.

Neem contact op

  • Velden met een * zijn verplicht